Dobra i loša Karma

Dobra karma nasuprot lošoj karmi.


U trgovini prodavač umjesto jednog dolara vrati ženi pet dolara. Žena potiho uzme svoje novce zahvaljujući se svojoj sretnoj zvijezdi. Sljedeći dan žena parkira automobil na ulici te kasnije otkriva udubljenje na vratima automobila i razbijen retrovizor. Troškovi popravka? Točno 500 dolara.

Prakticirajte sigurnu karmu

Nitko nije imun na karmički zakon. On je poput gravitacije, samo što karma nadilazi zakone fizike te prodire u misterije vremena – rođenje, smrt, ponovno rođenje. Jeste li već prestrašeni? Nemojte biti. Ne morate se bojati karme ako razumijete pravila igre. Samo izađite na igralište – vaš život – i vježbajte da dobijete dobru karmu. Pokušajte biti iskreni ili održati obećanja i vidjet ćete kako se dobri rezultati gomilaju. Prodavač kojem vratite ispravan ostatak će naučiti kako vam vjerovati, i on, ili netko drugi, bi vam baš mogao pomoći kad jednog dana ostavite novčanik kod kuće. Vidjet ćete.

Kada se loša karma događa dobrim ljudima

Neke ljude kao da prati samo loša karma. Vidimo to vrlo često. Čak i ako ste donijeli svu svoju negativnu energiju iz prošlih života u ovaj, možete dobrim djelima transformirati svoju karmu još danas. Gotovo svakičovjek je sposoban razlikovati pravo od krivog, dobro od lošeg, ali neki od nas su se duže vrtjeli na kotaču života i naučili kako karma funkcionira.

Kozmičko karmičko vrijeme

Kao što Isaac Newtonov treći zakon gibanja – svakoj akciji se pridružuje jednaka i suprotna reakcija – objašnjava fizikalne sile, karma objašnjava zakone misli i energije, uzroka i posljedice. Prepreka prepoznavanju ili čak vjerovanju u karmički zakon uzroka i posljedice može biti i samo vrijeme, nešto poput “karmičkog odmaka”. Ponekad, učinak djela koje danas počinite može se očitovati tek za nekoliko mjeseci, godina ili čak nekoliko života kasnije. Zbog tog odmaka postaje vrlo teško odrediti koje djelo je imalo kakvu posljedicu, a da niti ne pokušamo dati razumno objašnjenje zašto nam se čini da nepravedno plaćamo za nešto što nismo mogli kontrolirati – ili jesmo?

Mogu li pobjeći karmi?

Karma objašnjava da, dok ne naučite lekciju, primati ćete istu poruku kroz ponovljena iskustva. Ako žena iz dućana ne shvati da si sama stvara negativnu energiju, nakon nekog vremena će imati sve gore financijsko stanje. To je kao da ste ostali u školi. Kada ste u potpunosti svjesni svih svojih prošlih akcija, misli i emocija te lekcija koje su vam donijeli, spremni ste ići u sljedeći razred… pa čak i odabrati sljedeću učionicu.