Što je KarmaKarma je riječ na sanskrtu koja znači “čin”. Karma se obično smatra kaznom za loša djela iz prošlosti, ali ona nije ni sudac ni porota. Umjesto toga, to je jednostavno univerzalni zakon uzroka i posljedice koji kaže da svaka misao, riječ i čin unosi energiju u svijet i utječe na našu sadašnju stvarnost. Karma se također može odnositi na "posao" koji stoji pred nama, što uključuje i pouke iz naših prošlih i sadašnjih života.

Zašto je karma važna?

Dio naše životne misije je razumjeti svoj individualan odnos sa svemirom... shvatiti kako svemir utječe na nas. Bazirajući se na načelu da individualna ponašanja zrcale univerzalne obrasce, najmanji čin - misao, na primjer - može imati ogroman utjecaj. Energije koje proizlaze iz naših misli i djela mogu prekriti cijeli planet, ili čak i više, u treptaju oka. Istraživanje karme otkriva tragove o našoj namijenjenoj životnoj svrsi, pokazujući nam psihički otisak prošlih života i pronalazeći put van ponašanja i misli koje nam više nisu korisne.

Kada ću vidjeti prednosti?

Nažalost, nemaju sva dobra djela izravne nagrade. Možda ćete vidjeti pozitivne rezultate pozitivnog čina sutra, možda ćete ih vidjeti u sljedećem životu ili ih možda nećete nikada vidjeti. Možda ćete razmišljati: "Ako neću imati koristi, ima li svrhe?" Tu je jedna. Svaki pozitivan čin koji poduzmete ima pozitivan efekt, vidjeli vi to ili ne. Samo trebate vjerovati svemiru.

Ako mi se događaju loše stvari, da li to znači da imam lošu karmu?

Ne nužno. Ponekad se događaju loše svari, ali imaju pozitivne učinke kasnije. Recimo da ste super ambiciozni, uvijek na putu i znatno uspješni. Dogodi vam se nesreća i hospitalizirani ste na nekoliko mjeseci. Može vam se činiti da ste završili u bolnici zbog loših djela u prošlosti. Što ako vas je ta nesreća naučila vrednovati svoj životu i usporiti dovoljno da zapravo uživate u njemu, umjesto da budete stalno fokusirani na krajnji cilj? U tom slučaju nesreća bi prije bila blagoslov nego prokletstvo. Isto tako, dobitak na lutriji može izgledati kao nagrada, ali što ako zaboravite vrijednost nematerijalnih stvari i usmjerite se samo na stjecanje materijalnih? U tom slučaju, nešto dobro je donijelo negativnu energiju.

Mogu li promijeniti karmu?

Vaša duša je na putovanju. Karmičke situacije u kojoj nalazite sebe danas su ujedno i zrcalo vaše duše i vodič putovanja. Karma vam može pokazati gdje ste bili i gdje biste mogli ići naučiti lekcije koje ste odabrali za ovaj životni vijek.
Kroz razumijevanje vaše jedinstvene sudbine, možete prilagoditi svoje djelovanje kako biste promijenili svoju trenutnu situaciju, ili pridobili nove perspektive na prošle situacije kako biste izbjegli ponavljanje iste greške. Shvaćajući karmu, možete otključati uzorke iz prošlih života i pokazati vam kako se koristiti zakonima karme da biste svjesno izabrati bolji put za ovaj i sljedeći život.